Predstavnici OPTIX Infrastructure d.o.o. održali su 16. svibnja 2024. sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave projektnog područja Grada Lepoglave te općina Bednja, Cestica, Donja Voća, Klenovnik i Vinica.

Tijekom sastanka, održanog u u prostorijama lepoglavske gradske vijećnice, predstavljen je projektni tim OPTIX-a i tijek provođenja ovog važnog infrastrukturnog projekta. Uvođenje brzog i stabilnog interneta omogućit će stanovnicima ovih projektnih područja, posebno u ruralnom dijelu,poboljšanje kvalitete života kroz dostupnost novih usluga, a cjelokupnom projektnom području priliku za privlačenje novih komercijalnih investicija, posebno u području IT tehnologija, razvoj turizma i jačanje gospodarstva.

Provođenje projekta razvoja širokopojasne infrastrukture sufinancira se sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u iznosu  od 5.868.744,13 eura.

 

Više iz medija: Brzi internet stiže u Lepoglavu, Bednju, Cesticu, Donju Voću, Vinicu i Klenovnik: U „bijelim područjima” je gotovo 13 tisuća potencijalnih korisnika – Grad Lepoglava